.

 

Houtsnijwerk H. Stefanuskerk Stevensweert

Cursisten maken houtsnijwerk voor kerk in Stevensweert

 

Vanuit het bestuur van de H.Stefanuskerk in Stevensweert kwam de vraag om een strik uit een stuk hout te vervaardigen voor het interieur van de kerk. De cursisten bij de Kré-Aktief in De Spil te Maasbracht hadden er wel oren naar. Onder leiding van de Heer Erwin Rohrberg maakten Nico Bruin en Theo Gerrits het fraaie houtsnijwerk. Kapelaan Ralf Schreiber nam op maandag 17 december namens het parochieteam de artistieke strik in ontvangst. Hij bedankte de cursisten en verzekerde hen dat de mensen in Stevensweert het kunstwerk zeker zullen waarderen.

Houtsnijden is één van de cursussen die de Stichting Kré-Aktief organiseert. Daarnaast geeft Kré-Aktief cursussen bloemschikken, schilderen, portrettekenen, boetseren enz. Er worden ook cursussen Engels gegeven en mensen kunnen zich bekwamen in het computeren.  De docenten zijn vrijwilligers die andere mensen graag helpen creatieve dingen aan te leren. De cursussen blinken uit in praktijk- gerichtheid en gezelligheid. Mensen kunnen hun hobby’s uitleven in een aangepast tempo en gemoedelijke sfeer.

Geïnteresseerden in de cursussen van Kré-Aktief kunnen van maandag tot donderdag tijdens kantooruren telefonisch informatie opvragen 0475-465880 of via internet: e-mail: kre-aktief@hotmail.com en de website www.kre-aktief.nl.